3 recomandari de aparate de aer conditionat Beko

soldec-shop.ro

Mai jos urmeaza a va prezenta cateva modele de aparate de aer conditionat de la unul din cei mai cunoscuti producatori de electrocasnice, si anume trei modele de aer conditionat Beko.

Modelele ce urmeaza a fi prezentate sunt:

Desi vara e pe sfarsite, un aer conditionat este binevenit in orice perioada a anului, deoarece pe langa capacitatea acestuia de a raci o incapere, un aer conditionat bun se descurca destul de bine si la incalzirea locuintei.

Va vom prezenta cele trei modele de aparate de aer conditionat, iar apoi urmeaza sa stabilim care din acestea e cel mai indicat, in functie de performante, clasa de eficienta energetica, dar si de raportul calitate/pret.

Vom incepe in ordinea in care le-am enumerat.

Aparat de aer conditionat Beko BRVPF 120/121

Aparat de aer conditionat Beko BRVPF 120/121

Click aici pentru detalii si pret la Altex
Click aici pentru detalii si pret la eMAG

In primul rand, acest aparat de aer conditionat este unul dintre putinele aparate cu o capacitate de 12.000 BTU la un asemenea pret.

Ca tot am adus vorba de pret, acesta variaza in jurul sumei de 1.200-1.400 lei, producatorul este unul care a iesit in fata datorita raportului calitate/pret foarte bun.

In schimbul acestei sume de bani, cei de la Beko ne vor oferi si kitul de instalare, ceea ce inseamna ca nu vom mai fi nevoiti sa scoatem din buzunar in jur de 400-500 lei si pentru kitul de instalare.

Dupa cum spuneam, Beko BRVPF 120/121 are o capacitate de 12000 BTU/h pentru racire, in timp ce pentru incalzirea unei locuinte, capacitatea acestui aparat ajunge la 14000 BTU/h, fiind un aparat recomandat in special pentru incaperile de dimensiuni medii, in jurul a 25 metri patrati, pentru a da randament maxim.
Din punct de vedere a clasei de eficienta energetica, Beko BRVPF 120/121 variaza intre A++ pentru racire si A+ pentru incalzire. Evident, noul superlativ este A+++, insa ar fi bine sa fim multumiti luand in considerare pretul mic.
Tehnologia Inverter este si ea prezenta la acest aer conditionat, datorita ei compresorul putandu-si varia singur turatia in functie de necesar, reusind sa va indeplineasca mai rapid conditiile climaterice dorite, mentinandu-le fara a mai irosi alte resurse. Ca functii avem: racire, incalzire si dezumidificare, cea din urma putand fi utilizata pe tot parcursul anului, ducand o lupta cu mucegaiul si nivelul de umiditate din locuinta.
Pe langa aceste trei functii mai avem si altele:

  • functia Auto-Restart, ce are rolul de a oferi un grad mai mare de autonomie, aparatul putand rula mai multe regimuri dorite si setate de dumneavoastra’
  • functia HotStart urmand a se activa automat inaintea regimului de incalzire a locuintei, aceasta functie constand in preincalzire, dinainte de a evacua fluxul de aer, eliminand in acest fel prezenta curentilor reci;
  • functia ZoneFollow urmand sa transforme telecomanda cu care folosim aparatul intr-un termostat reglabil, aceasta functie avand rolul de a mentine temperatura optima si constanta, fara a mai irosi alte resurse;
  • functia de autocuratare are scopul de a usca mai repede vaporizatorul, imediat ce regimul de racire a locuintei s-a terminat, astfel eliminandu-se posibilitatea ca bacteriile sau mucegaiul sa adere pe suprafata aparatului;
  • modul Sleep are rolul de a ne proteja in momentul in care ne odihnim. Odata activat, acest mod va elimina schimbarile imediate de temperatura, scazand zgomotul aerotermei. In plus, pe toata durata somnului, consumul de nergie va fi mult mai mic.

Ca tot am vorbit de zgomot, zgomotul maxim emis de Beko BRVPF 120/121 este de 53 dB.
In concluzie, Beko BRVPF120/121 este un aparat de aer conditionat ce ne ofera foarte multe functii, o eficienta energetica mai mult decat OK, o capacitate de racire si de incalzire foarte buna, un design elegant si un raport calitate/pret foarte bun.

Aparat de aer conditionat Beko BHIN 120 Slim

Aparat de aer conditionat Beko BHIN 120 Slim

Click aici pentru detalii si pret la eMAG

Beko BHIN 120 Slim este inca un aparat de aer conditionat de la acelasi producator de origine turca, care se lupta pentru titlul de “Cel mai bun aer conditioant Beko“.
In primul rand, acest aparat de aer conditionat soseste la un pret ceva mai piperat, in jurul a 2300 lei, insa chiar si asa acesta ste destinat celor cu bugete mici si medii, in schimbul acestei sume de bani fiind inclus si kitul de instalare.
Ca si capacitate de racire a unei locuinte, producatorul ne ofera 11942 BTU/h, in timp ce capacitate de incalzire este de 10918 BTU/h, fiind un aparat destinat unei incaperi cu o suprafata de pana la 35 metri patrati. Capacitate de racire pentru primul mod fiind A++, in timp ce pentru incalzire se incadreaza in clasa A++, avand astfel un consum destul de redus al energiei.

Deoarece este un aparat din gama 2018 a producatorului, nu mai este o noutate si un lucru impresionant faptul ca soseste cu tehnologia Inverter, tehnologie ce are ca scop reducerea consumului de energie din momentul in care aparatul ajunge la temperatura dorita, mentinandu-si temperatura setata la un consum cat mai mic de energie.
Datorita filtrului 4 in 1 (Photic Catalyst, HEPA, Silver Ion, Catechin), aerul va fi pastrat curat si proaspat in interiorul locuintei, cele 4 filtre avand scopul de a indeparta mirosurile neplacute, a elimina germenii, praful, bacteriile dar si microbii.
Avem o gama destul de variata de functii la aparatul Beko BHIN 120 Slim, amintind aici:

  • functia de dezumidificare – benefica pe tot parcursul anului, evitandu-se aparitia mucegaiului;
  • functia Sleep/Night – fiind indicata pentru un somn cat mai bun, temperatura fiind ajustata in functie de temperatura corpului;
  • functia de incalzire – pentru zilele geroase de iarna, cand vrei sa iti incalzesti cat mai rapid camera;
  • functiile Jet si AutoRestart.

Nivelul de zgomot al lui Beko BHIN 120 Slim este de 56 dB, ceea ce nu il face un aparat zgomotos, dar nici unul prea silentios.
In concluzie, Beko BHIN 120 Slim este un aparat de aer conditionat foarte bun datorita clasei de eficietna energetica, a filtrului 4 in 1 si a pretului destul de OK pentru ceea ce ne este oferit. Probabil singurul lucru care il trage foarte putin in jos este nivelul de zgomot al aparatului.

Aparat de aer conditionat Beko BRVPF090/091

Aparat de aer conditionat Beko BRVPF090/091

Click aici pentru detalii si pret la Altex

Aparatul de aer conditionat Beko BRVPF090/091 este cel de-al treilea aparat de aer conditionat prezentat de-a lungul acestui articol, fiind un AC al carui pret variaza intre 1.800 si 1.900 lei, in acest pret fiind inclus si kitul de instalare, astfel fiind scutiti de inca o cheltuiala.
Din punct de vedere al capacitatii, acest aparat dispune de 9000 BTU/h, fiind optim pentru o incapere de pana la 20-24 metri patrati, suprafata variind si in functie de inaltimea incaperii, dar si de izolarea acesteia.
Ca si eficienta energetica, avem A++ pentru modul racire si A+ pentru incalzire, lucru ce inseamna ca vom avea un consum de energie destul de mic.

Din cauza faptului ca este un model din gama 2018, avem si tehnologia Inverter prezenta, ce are ca scop oferirea unui consum de energie cat mai mic din momentul in care aparatul reuseste sa indeplineasca conditiile de temperatura setate de dumneavoastra.
Avem si filtre performante ce ne asigura ca va putea elimina particulele de praf si polen, dar si virusuri, bacterii sau alti alergeni. Datorita faptului ca este un aparat ce beneficiaza si de mod de incalzire, acesta poate fi folosit in orice perioada a anului.
Printre functiile prezente pe acest Beko BRVPF090/091, identificam: dezumidificarea si ventilatia ce au ca scop eliminarea mucegaiului sau a altor mirosuri neplacute, plus functiile Timer, AutoRestart, Jet, AutoCuratare, Zone follow, Auto Swing 2D si Dezghetare Automata.
Ca si puncte forte la acest AC putem identifica tehnologia Inverter, dar si larga gama de functii, plus un raport calitate/pret benefic, pret in care ne este inclus si kitul de instalare de la producator.
Acesta a fost cel de-al treilea aparat prezentat, luptandu-se de la egal la egal cu celelalte doua.

Cel mai bun aer conditionat Beko

La sfarsitul articolului nostru urmeaza a va trece in revista modelele prezentate si o scurta descriere, iar apoi sa hotaram care este castigatorul de drept al titlului de “Cel mai bun aer conditionat Beko”.
Am prezentat prima data aparatul de aer conditionat Beko BRVPF120/121, un aparat cu o capacitate de 12.000 BTU/h, o multitudine de functii si un pret de 1.200-1.400 lei, in care era inclus si kitul de instalare. Acelasi aparat este situat in clasa de eficienta energetica A++ si A+, in timp ce nivelul de zgomot emis este de 53 dB.
Al doilea model prezentat a fost Beko BHIN 120 Slim, un aer conditionat al carui pret se situeaza in jurul sumei de 2.300 lei, avand o capacitate de racire de 11942 BTU/h si o capacitate de incalzire de 10918 BTU/h, situandu-se in clasa de eficienta energetica A++ si A+. Si aici avem kitul de instalare inclus si functiile prezente. Insa, in plus fata de modelul anterior prezentat avem filtrul 4 in 1, plusand cu acest lucru. Minusul ar fi nivelul de zgomot cu 3 dB mai mare decat la Beko BRVPF 120/121.
Al treilea model prezentat a fost Beko BRVPF090/091, un aparat cu un pret de 1.800-1.900 lei, in suma fiind inclus si kitul de instalare. Aparatul dispune de o capacitate de 9000 BTU/h, fiind cel mai slab din acest punct de vedere, insa se bucura de cele mai multe functii.

In concluzie

Dupa o analiza destul de atenta asupra celor trei modele prezentate, inca avem o alegere destul de grea de facut, insa tinand cont de functii, raport calitate/pret si fiabilitate, titlul de “Cel mai bun aer conditionat Beko” se indreapta spre modelul Beko BRVPF090/091.
Probabil, va intrebati cum, fiind cel mai slab din cele prezentate tinand cont de capacitatea BTU. Astfel, chiar daca ne ofera doar 9000 BTU/h, aparatul de aer conditionat Beko BRVPF090/091 putea climatiza fara nici o problema o incapere de pana la 25 metri patrati, in timp ce celelalte doua modele pot ajunge la maxim 30-32 metri patrati, acesta fiind doar un mic minus. In schimb,cel mai mare plus al acestui aparat il reprezinta multitudinea de functii, sistemul de filtrare foarte performant, raportul calitate/pret mai mult decat avantajos, dar si design-ul elegant si modern.

Intrebari frecvente (FAQ)

Cum alegeti cel mai bun aparat de aer conditionat sau ventilator pentru casa dumneavoastra?

In cadrul site-ului nostru veti gasi o sectiune dedicata ghidurilor pentru alegerea si cumpararea aparatelor de aer conditionat, montajul, precum si pentru alegerea ventilatoarelor.

Ce aparate de aer conditionat sunt recomandate?

Site-ul contine mai multe review-uri pentru modele de aparat de aer conditionat pe care le-am recomandat.

Unde gasim mai multe informatii despre aparatele portabile de aer conditionat?

Ghidul pentru alegerea si achizitionarea aerului conditionat din site contine si astfel de informatii.

Gasim si sfaturi pentru instalarea (montajul) climatizarii?

Da, site-ul nostru contine si astfel de sfaturi.

4.1/5 - (12 votes)
3 recomandari de aparate de aer conditionat inverter de 12000 BTU, cu un bun raport calitate-pret